Om Brf SöderGård

Brf SöderGård är uppfört 1997 (fasader ommålade 2005/2013, fönster 2007) i ett villakvarter vid Södergårdsvägen/Klövervägen med gångavstånd till Långsjön och Gudöviken.

Området ligger knappt 2 mil söder om Stockholms city och har väl utbyggda kommunikationer, för såväl kollektivtrafik som bil. Via motorväg tar bil- eller bussresan 15 minuter in till Stockholm. Det är ett par minuters promenad till busshållplatsen.

Närmaste centrum är Trollbäckens centrum. Där finns en stor livsmedelshall med butiker, restauranger, vårdcentral, apotek, bibliotek, bensinstationer mm. I övrigt finns apotek, polis, specialbutiker, systembolag mm i Tyresö centrum.

Totalt består bostadsföreningen av 26 bostäder i en- och tvåplans parhus. Husen värms med frånluftsvärmepump. Samtliga bostäder har parkering i carport i anslutning till bostaden (med eluttag).

2 rok 66,7 kvm antal 4 (enplan)
3 rok 81,1 kvm antal 4 (enplan)
4 rok 94,6 kvm antal 2 (enplan)
5 rok 112,8 kvm antal 16 (tvåplan)

Mellan husen finns trädgårdsanläggningar med gräsytor, buskar och träd. Marken på husens trädgårdssida har uteplatser belagda med trätrall eller plattor och med en skärm mot grannens intilliggande uteplats. Sopor sorteras och lämnas i miljöhuset. Bostäder på Södergårdsvägen har egen soptunna.